Patrimoni gastronòmic

MENJAR D’AHIR, D’AVUI I DE DEMÀ: LA HISTÒRIA EN CLAU ALIMENTÀRIA.

Com menjaven els nostres avis i àvies, com ho fem ara en relació amb llavors i com ho farem d’aquí a unes dècades són algunes de les reflexions que permeten entendre, encara millor, que menjar és un acte cultural lligat a costums i estils de vida determinats. Fer un recorregut per com es menjava, com es cuinava i com es produïen els aliments en el passat i per què ens porta a reflexionar sobre com ho fem en el present i com voldríem que fos en el futur. Parlar d’alimentació sostenible també és parlar de l’evolució dels nostres hàbits alimentaris i dels motius que ens han portat a menjar d’una manera determinada en cada moment. Plantejar-se com han evolucionat els nostres hàbits alimentaris ens ajuda a entendre on som i on volem arribar a ser. I també on no volem arribar. 

Descripció de l'itinerari: Degustar aliments del passat ara ja desconeguts, comparar-los amb els presents i experimentar amb els del futur és una de les activitats que es podran fer en aquest itinerari, més enllà d’assistir a xerrades i fins i tot a concerts que mostraran com la música està lligada a com hem menjat i, qui sap, a com menjarem. Les fronteres entre cultura i alimentació es desdibuixen i permeten descobrir que, quan mengem, estem escrivint la nostra història. 

Imatge