Documentació
A continuació es detallen els principals documents que vertebren l’activitat de la secció de Polítiques Alimentàries de l’Ajuntament de Barcelona.
-
Aquesta estratègia és el resultat d’un procés participatiu en el qual agents destacats del sistema alimentari de la nostra ciutat i la seva metròpolis han ideat com ha de ser aquest sistema l’any 2030 i com cal actuar per facilitar-ne la transformació. Resum executiu.
-
Aquesta estratègia és el resultat d’un procés participatiu en el qual agents destacats del sistema alimentari de la nostra ciutat i la seva metròpolis han ideat com ha de ser aquest sistema l’any 2030 i com cal actuar per facilitar-ne la transformació.
-
Resum de l’informe “Com s’alimenta Barcelona?” que consisteix en una caracterització de l’estat actual del sistema alimentari de la ciutat. L’estudi ha estat promogut pel Comissionat d’Economia Social i Solidària, Desenvolupament Local i Política Alimentària dins del marc del projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
-
En el document “Les polítiques alimentàries de l’Ajuntament de Barcelona” podeu trobar una descripció més extensa de les polítiques, els projectes i les accions que s’han dut a terme durant l’any de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 i que serveixen com a llegat per al desenvolupament de les polítiques alimentàries urbanes de la ciutat de Barcelona.
-
Aquest manual té com a objectiu aportar una definició accessible sobre alimentació sostenible i identificar de manera clara els 9 àmbits d’acció de l’alimentació sostenible per orientar els diversos agents socials del sistema agroalimentari a desplegar aquesta agenda transformadora des de la perspectiva de les ciutats i amb vocació de ser útil i aplicada a la presa de decisions i el disseny de projectes i polítiques alimentàries urbanes. Ana Moragues Faus, reconeguda experta en matèria de polítiques alimentàries urbanes de la Universitat de Barcelona, ha estat la responsable d'elaborar d’aquest manual.
-
Document que integra les polítiques alimentàries de l’Ajuntament en l’àmbit de l’alimentació sostenible. Aquesta mesura va ser impulsada pel Comissionat d’Economia Social i Solidària, Desenvolupament Local i Política Alimentària, a través de la Gerència d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica, i va ser coordinada a través de l’Oficina de Coordinació del Projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, amb un equip de treball mixt entre l’Ajuntament de Barcelona i el Pla estratègic metropolità de Barcelona (PEMB).
-
La CARM és un instrument de coordinació estratègica per al desenvolupament de polítiques alimentàries a la regió metropolitana de Barcelona que vol servir de palanca per afavorir la transformació del model alimentari.