Terra i gust
Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible
Divendres, 20 de setembre, de 20.00 a 22.30 hores; i dissabte i diumenge, 21 i 22 de setembre, de 12.00 a 22.30 hores
Tastets, showcookings, tallers, premis, concerts… La quarta edició de la festa ens convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més conscient. És també un espai on donar a conèixer aspectes clau per construir un futur més sostenible, amb condicions més justes per a la pagesia i el foment del producte de proximitat , tot això en benefici de les persones, dels territoris i del planeta.
En aquesta edició, tindran especial protagonisme temes com el malbaratament alimentari, la pesca sostenible i l’aigua.
Us convidem a gaudir-ne al parc de la Ciutadella. Tota una experiència per als sentits!
Activitats
A l’espai d’activitats hi haurà tallers i jocs per a tota la família, showcookings, xerrades i altres per descobrir el món de la gastronomia i la sostenibilitat amb una mirada més respectuosa amb el medi ambient i amb qui produeix els aliments que consumim, i incidint en les problemàtiques presents.
divendres 20 de setembre
III Premis a la Responsabilitat Gastronòmica d'Slow Food Barcelona
Slow Food Barcelona, que des del 2005 proposa una ecogastronomia de territori, impulsa els III Premis a la Responsabilitat Gastronòmica, per a una xef, una productora i una entitat.
Entitat: Slow Food Barcelona i Fundació Alícia
dissabte 21 de setembre
La Barceloneta, una cuina esborrada
Capbussa't en una cuina d'aprofitament i proximitat vinculada als barris pesquers i la llotja mentre reflexionem sobre el saber popular.
Entitat: Associació Dones amb Sal
Destapar la publicitat enganyosa en l'alimentació
Quina informació donen les etiquetes dels aliments? Aprendrem a ampliar la visió crítica envers la publicitat d'aliments, reconeixent els possibles enganys i llegint més enllà dels anuncis.
Públic familiar.
Entitat: Justícia alimentària
Collage d'hummus de colors
Elaborarem hummus amb varietat de llegums, combinat amb diferents guarnicions de verdures i hortalisses. I farem un collage amb imatges! Públic familiar.
Entitat: CREDA
L'arca de Nogué
El cuiner Pep Nogué dedicarà la secció “L'arca de Nogué” del programa El suplement de Catalunya Ràdio a “Terra i Gust”, la festa de l'alimentació sostenible.
Maridatge cerveser
Descobreix com es dissenya un maridatge cerveser amb una activitat didàctica on no només aprendràs el com i el perquè; també podràs degustar un maridatge amb un dels plats de Terra i Gust.
Entitat: Barcelona Beer Festival
Showcooking i tastet de dolços vegans amb experiència mindful eating
Aprofundeix en l'alimentació sostenible des de la creació d'unes saboroses i dolces galetes veganes, senzilles i perfectes per portar a l'escola, endinsant-nos a una experiència mindful eating.
Entitat: Fundación Spirit i Alquímia Vegana.
Presentació del llibre Mètode Ada Parellada. Conciliar Cuina i Vida
Ens vinculem a la Setmana del Llibre en Català amb Ada Parellada, cuinera del Semproniana i referent de la lluita contra el malbaratament alimentari, que presenta Mètode Ada Parellada. Conciliar Cuina i Vida.
Entitat: Setmana del Llibre en Català
Taller d'infusions i herbes
Coneixerem diferents herbes de la terra a través de les seves olors, les propietats i els usos tradicionals. Aprendrem a dissenyar combinacions entre elles i les tastarem!
Entitat: ZeroWaste BCN
Bombes de llavors i compostatge!
Aprèn a fer bombes de llavors de plantes amb propietats medicinals i culinàries. També, ens endinsarem en el món del compost transformant els residus orgànics en adob ric en nutrients. Participa i tanca el cicle!
Entitat: Aula Ambiental Ciutat Vella
Pa sense tomàquet
Joc participatiu on les persones participants tenen a l’abast diferents aliments, espècies, productes frescos i fotografies, i s’han de posar d’acord per identificar cada ingredient i decidir si es podia trobar a la taula de Jaume I.
Entitat: Cuinant Cultures
Fem pasta de dents amb plantes remeieres
Elaborarem una pasta de dents amb ingredients ecològics mentre parlem de les plantes remeieres i els seus usos medicinals i culinaris.
Entitat: Taller d'Oficis Barcelona Activa
Sostenibilitat mar i muntanya: pesca amb baix impacte i conreu periurbà
Showcooking que uneix producte i cuina del mar i la muntanya de Barcelona, amb Marc Singla (xef de la Mar Salada), La Platjeta (pesca sostenible) i Can Calopa (vins, olis i tomàquet mandó).
Entitat: La Platjeta i Can Calopa
Fem Camí
L’activitat gira al voltant d’un mapa mundial de grans dimensions i la representació gràfica de la procedència dels principals productes pesquers que es troben a les grans superfícies.
Entitat: La platjeta i Cap a Mar
L'aigua s'aprèn per la set
Cook & Chat sobre el líquid més preciós amb Virginia Mendoza (autora de La Sed), Adriana Carcelén (xef de Rasoterra), Magui Caviglia (perfil d'IG @usaryreusar) i Annelies Broekman (CREAF).
diumenge 22 de setembre
La Quinoa Viatgera
Viatgem a un món de fantasia per prendre consciència de la importància de consumir aliments sostenibles, de proximitat i respectuosos amb els drets.
Públic familiar (5-7 anys).
Entitat: Observatori DESCA
Regener-action toolkit: Aprèn i regenera el món que ens envolta
Descobrim 11 accions per contribuir a recuperar els nostres ecosistemes, les comunitats i la nostra pròpia salut a través del menjar.
Entitat: Coordinadora de Mercats de Pagès
Aliments d'arreu que són d'aquí
Descobrim els aliments arribats d'arreu del món, de la mà de persones migrades, i que actualment es produeixen en l'àmbit local.
Públic familiar.
Entitat: Etnogràfica - Antropologia en Acció
Plant-Based, una tendència gastronòmica responsable
Fa temps que hi ha una sensibilitat per la clientela que només consumeix vegetals, i la tendència s'ha consolidat als centres de formació, com el CETT, que ens ofereix un showcooking sobre el tema.
Entitat: CETT
Terroir Cerveser
Amb el guiatge d'Ales Agullons, podrem tastar i entendre la cervesa espontània, elaborada a partir de llevats salvatges en què el temps i l’entorn són els ingredients més importants.
Entitat: Barcelona Beer Festival
Cuina ètnica de proximitat
Un showcooking que porta les llavors a la taula, amb una mirada transversal i cultural que uneix a l’entitat Abarka Keita Mady, de l’Horta l'africà, i Marta Ruiz, de L'Etnogràfica.
Entitat: Abarka i l'Etnogràfica
Taller i degustació de la beguda africana bissap
Experimentem la gastronomia africana amb l'elaboració d'una beguda amb gingebre i uns bunyols tradicionals d'aquest continent.
Entitat: Menjador Ca La Rosa
Memòria... i acció!
Coneix els projectes sostenibles i les accions transformadores que es duen a terme actualment a la ciutat de Barcelona amb el nostre joc de memòria.
Públic familiar.
Entitat: Secretaria Tècnica XEAB
Com alimentar-nos cuidant el planeta
Visualitzarem l'impacte que genera al planeta la nostra forma actual d'alimentar-nos i compartirem algunes claus per reduir aquesta dinàmica.
Entitat: CODINUCAT
El malbaratament a la cuina i la sala dels restaurants
Cook & Chat sobre el malbaratament a la restauració, amb els guanyadors de cuina i sala del Premi Social Josep Lladonosa 2024, que treballen a escoles d’hostaleria de tota Catalunya.
Entitat: Premis Josep Lladonosa
Sal d’herbes del Mediterrani
Aprenem les propietats de plantes medicinals típiques de l'àrea mediterrània i preparem la nostra pròpia sal d'herbes.
Entitat: L'Aresta
Vicent Guimerà i el seu projecte "Mans"
Vicent Guimerà, xef slow food de l’Antic Molí (amb Estrella Michelín i Estrella Verda), farà un showcooking de “Mans”, projecte que uneix des dels productes fins a la vaixella, creada per artesans ebrencs.
Restauració
A l’espai de restauració hi haurà un ampli ventall de plats i begudes elaborats amb productes ecològics i de temporada de diferents establiments gastronòmics de proximitat. El preu dels platets és de 5 euros i el de les begudes de 2,5 euros.
Enguany Casablanca és la ciutat convidada de les Festes de la Mercè. Per això, dins l’oferta de restauració de Terra i Gust hi haurà un restaurant de cuina marroquina.
Mongeta verda, miso de mongeta de Santa Pau, ametlles i stracciatella | ASSALTO BAR DE VINS
Mongeta verda del Parc Agrari, miso de mongeta de Santa Pau, ametlles fregides i stracciatella fumada. Sense gluten. Vegetariana.
Al·lèrgens: Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d'Austràlia • Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam • Altramuços i productes a base de tramussos.
Caneló de pota blava, mirim, poma i beixamel d’avellanes | ASSALTO BAR DE VINS
Caneló de pollastre pota blava, mirim d’anyell —fermentat japonès—, poma fresca i beixamel d’avellanes.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia • Anhídrid sulfurós i sulfits • Tramussos i productes a base de tramussos.
Entrepà de mandonguilles de vedella de Girona amb bolonyesa | BACARO
Entrepà del forn Vol a vol de mandonguilles de vedella de Girona amb una salsa bolonyesa.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Api i productes derivats • Anhídrid sulfurós i sulfits.
Entrepà de falàfel casolà amb salsa tahina | BACARO
Entrepà del forn Vol a vol amb falàfel casolà de cigrons ecològics amb salsa tahina. Vegetariana. Vegana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.
Kefta de xai i porc | BISTROT LEVANT
Mandonguilles de xai i porc de Cal Tomàs, amb iogurt i ceba za’atar, en pa de pita.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).
Minisabich d’albergínia de La Piotxa | BISTROT LEVANT
Pa de pita d’albergínia fregida de La Piotxa amb verdures fresques i tahina, amb ous ecològics. Vegetariana.
Al·lèrgens: Ous i productes que contenen ou.
Arròs amb costella de porc Duroc i kimtxi casolà de col del Parc Agrari | CASA XICA
Arròs fregit a la planxa amb tres soies diferents, costella macerada i arrebossada amb farina de blat de moro i kimtxi casolà de col del Parc Agrari.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Soja i productes que contenen soja • Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.
Arròs fregit amb verdures de temporada i kimtxi casolà de col del Parc Agrari | CASA XICA
Arròs fregit a la planxa amb tres soies diferents, carbassó, fonoll i kimtxi casolà de col del Parc Agrari. Sense gluten. Vegeteriana. Vegana.
Al·lèrgens: Soja i productes que contenen soja • Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.
Coca d’escalivada de Balaguer | EL CELLER DEL NOU PRIORAT
Coca de recapte de farina ecològica de Cal Pauet, albergínia i pebrot vermell, raïm i oli Az-Azeytum de Batea. Vegetariana. Vegana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut.
Cruixents de pollastre de pagès amb moniato ecològic | EL CELLER DEL NOU PRIORAT
Tires de pollastre de pagès arrebossat amb panko, acompanyat de xips de moniato i salsa tàrtara casolana. Sense gluten.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia • Mostassa i productes derivats.
Croquetes d’espinacs a la catalana | ESPAI PUNTAL
Reinterpretació dels espinacs a la catalana (espinacs, pinyons i panses) en croqueta casolana. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.
Brioix de galta a la cervesa negra i poma | ESPAI PUNTAL
Brioix de mantega farcit de carn entatxonada marinada en cervesa artesana, amb poma especiada i herbes.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Mostassa i productes derivats • Ou.
Pizza farcida amb salsa genovesa catalana | FELLA
Pizza artesana, a la romana, de farina ecològica de Roca Fariners, farcida ceba de Figueres amb ternera eco de Cal Tomàs i grana padano.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Anhídrid sulfurós i sulfits • Api i productes derivats.
Pizza mediterrània | FELLA
Pizza artesana “a la romana" de farina eco de Roca Fariners, amb crema de carbassa d’El Tros d’Ordal, albergínes rostides, avellanas torrades de Reus, pols de tàperes i escates de ricotta curada. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa no vegana) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia • Anhídrid sulfurós i sulfits.
Botifarra de peus de porc i morro | GREEN LEKA VALLDAURA
Botifarra de peus i morro de porc de la granja dpagès al forn amb allioli de mongeta del ganxet sobre torrada.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou.
Albergínia al misso d’arròs del delta de l’Ebre | GREEN LEKA VALLDAURA
Albergínia escalivada, amb salsa de misso d’arròs i un toc de soja caramel·litzada. Sense gluten. Vegetariana. Vegana.
Al·lèrgens: Soja i productes que contenen soja.
Motomami | HAPPY FOODS ECO
Smash burger de vedella eco femella amb bacó fumat, crema de formatges i ceba caramel·litzada en pa de brioix, per Jordi Morera.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).
Crispy Roll | HAPPY FOODS ECO
Rotllet de blat cruixent amb gírgoles de castanyer (maitake), carbassa confitada, formatge emmental i llavors de cànem. Sense gluten. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).
Croqueta de porc rostit amb iogurt i menta | LA SOSENGA
Croqueta de cap de llom de porc Ral d’Avinyó ibèric, rostit amb vi blanc Tuets, all i llorer salvatge, amb iogurt i menta fresca.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).
Ceba escalivada farcida de bolets i albergínia blanca eco, holandesa de romaní i praliné d’ametlla | LA SOSENGA
Ceba rostida de Can Fisas, farcida amb bolets i albergínia de Can Fisas, napada amb una holandesa de romaní i un praliné fet a casa, amb ametlles eco de Cal Galderic torrades a la llenya. Sense gluten. Vegetariana.
Al·lèrgens: Ous i productes que contenen ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.
Burger Llamber | LLAMBER
Hamburguesa de vaca madurada de Cal Tomàs, formatge Tometa, ceba amb soja, rosta, salsa Llamber i quètxup casolà.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Mostassa i productes derivats • Anhídrid sulfurós i sulfits.
Arròs melós amb xiitake i emulsió thai | LLAMBER
Arròs melós Molino de Roca, amb bolet xiitake Ben Fet i emulsió thai. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Anhídrid sulfurós i sulfits.
Brioix de vedella entatxonada amb salsa barbacoa, tomàquet i enciam | MESCLADÍS
Entrepà de Pa de Kilo de vedella entatxonada halal, cuinada a baixa temperatura, amb salsa barbacoa casolana, tomàquet i enciam roure, en pa de brioix rodó.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Soja i productes que contenen soja • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Api i productes derivats.
Mandonguilles de pa i formatge, amb bolonyesa de verdures de temporada |MESCLADÍS
Mandonguilles fetes amb sobres de pa i formatge bio, arrebossades i fregides, i salsa de verdures de temporada. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Api i productes derivats.
“Paquito” de xai | ZAZA - CUINA I VI
Pa de llet cruixent, xai d’Aragó desfilat de Cal Sileta, iogurt, cogombre de Can Fisas adobat, menta i llimona ratllada.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).
Ravioli de carbassa Hokkaido, crema de mantega i sàlvia | ZAZA - CUINA I VI
Pasta fresca d’ou, farcida de carbassa Hokkaido de Can Fisas, parmesà, amaretti, mantega i sàlvia. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut • Ous i productes que contenen ou • Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) • Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.
Cous cous tradicional amb verdures de temporada | DIAMOND & EL PAGÈS DEL PRAT
Ciutat convidada: Projecte familiar agrícola del Parc Agrari, format per marroquins.
Cous cous tradicional amb carbassa, carbassó, pastanaga, ceba, sèmola de blat, panses, cigrons i espècies Ras el Hanout. Vegetariana. Vegana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut.
Cous cous tradicional amb vedella i verdures de temporada | DIAMOND & EL PAGÈS DEL PRAT
Ciutat convidada: Projecte familiar agrícola del Parc Agrari, format per marroquins.
Cous cous tradicional amb un guisat de carn de vedella, verdurres de temporada i espècies Ras el Hanout.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut.
I també...
Els productors de Terra i Gust
En aquesta edició es torna a organitzar un mercat de petits productors de proximitat i ecològics.
Tindrem els següents: Pinullet Queseria Urbana (formatges de vaca amb llet ecològica) • VÄCKA (formatges vegans ecològics) • Casanovas Cansaladers (embotits elaborats amb carn ecològica) • Nomdonalagana (melmelades elaborades amb productes de proximitat) • Organic Africa Chocolate (xocolata artesana ecològica) • FORNO BOMBA (forn que elabora productes amb farines ecològiques).
Begudes ecològiques i de proximitat
Tindrem els vins de l’Olivera Cooperativa - Can Calopa, Rabassaires, Terra Buxena i Clot de les Soleres i la kombutxa de Lov Kombucha, que també portarà sucs i refrescs ecològics. A més, tornen a col·laborar amb nosaltres Barcelona Beer Festival amb Ales Agullons, Birra 08, Kibus, La Cervesera del Poblenou., Les Clandestines de Montferri i Lo Vilot.
Gelats de proximitat
Cremes gelades elaborades amb un màxim de productes de l'’entorn local. El segell DelaTerra (projecte de Delacrem) és sinònim de quilòmetre zero i proximitat.
Cafès
The Milk and Coffee: cafè d’especialitat elaborat amb una Velopresso, una bici cafetera que, amb el pedaleig, obté l'’energia que permet moldre i fer el cafè.
Concerts
A més, la música també serà protagonista amb un espai propi que inclourà propostes variades per a cada moment del dia. Concerts que acompanyaran els vermuts del migdia, més música en viu per passar una bona estona a la tarda i ritmes més potents que ens faran ballar al vespre.
Concert d'Aïta Mon Amour
Els d’Aïta Mon Amour, amb Widad Mjama, a la veu i percussió, i Khalil Epi (mandole, outar i programació) rescaten la poesia àrab de l’oblit per retre homenatge a aquestes majestuoses dones.
Concert Alejandro i Maria Laura
La música d’Alejandro Rivas i María Laura Bustamante, al seu treball Dos Hemisferios, és un mestissatge de cançons romàntiques i reflexives amb ritmes indie i pop amb un lleuger toc folklòric molt ballable.
Concert Juanlu Leprevost
Caravana és un viatge multicultural a través de la vida i la música de Juanlu Leprevost, exintegrant d’Ojos de Brujo, el qual es va gravar en una caravana, acompanyat d’artistes de diversos estils de tot el món.
Concert Aymée Nuviola
Aymée Nuviola aterra a la Mercè en format quintet amb el qual recorre els ritmes del jazz llatí, el filin, el bolero, el son i la timba cubana per fer-nos ballar amb les cançons del disc Havana Nocturne.
Concert Egosex
Egosex presenta 15 Minutes of Fame, ple de jungle trance blues, un gènere que fusiona blues tradicional, ritmes de trance hipnòtic i incorpora efectes de la percussió africana.
Per què Terra i Gust és sostenible?
Amb el producte
- Trobaràs una oferta gastronòmica local, de temporada i saludable
- Dona suport i promociona petites productores de proximitat
- Assessora als i les restauradores que hi participen per reduir el malbaratament alimentari
- Es calcula l’impacte ambiental de tots els platerets que ofereix amb la calcuteca
Amb el planeta
- S’assegura la recollida selectiva dels residus, garantint la gestió final correcta de les fraccions recollides selectivament.
- Redueix el plàstic per materials reciclables i reutilitzables
- El mobiliari és de fusta recuperada.
- Les principals organitzacions col·laboradores compten amb el certificat Biosphere de turisme responsable.
- Aposta per l’energia sostenible amb l’ús de grups electrògens amb certificació sostenible.
Amb les persones
- Fomenta l’economia local amb la contractació de proveïdores autònomes i petites pymes del territori.
- El personal de sala, cuina i neteja estan contractats a través de la Fundació Mescladís, que treballa per donar oportunitats a persones en risc d’exclusió.