Taronja

La taronja és, potser, el cítric més conegut i consumit arreu de la Península. Tot i que el País Valencià n’és el màxim exportador a l’estranger, hi ha grans cultius de taronges tant al País Basc com a Tarragona.

Originària de la Xina, van ser els àrabs els qui la van introduir a la Península al segle X i actualment n’hi ha varietats diferents amb calendaris diferents: Navelina (d’octubre a gener), Navel (de gener a març), Lane Late (de gener a maig), etcètera.
 

Imatge
Taronja
  • És una fruita poc calòrica i rica en vitamina A, B i C, potassi, calci i magnesi. La taronja ajuda principalment a absorbir el ferro dels aliments, a millorar els símptomes dels refredats i la circulació, i a prevenir malalties cardiovasculars.

     

    • L’absorció de ferro dels aliments.
    • Millorar els símptomes dels refredats.
    • Millorar la circulació.
    • Preveure malalties cardiovasculars.
  • Podríem dir que la millor manera de consumir una taronja és menjar-la sencera (tant si és per postres com en una amanida), però també pot formar part del plat principal (com en l’ànec a la taronja) o es pot utilitzar com a complement per fer galetes, sucs, infusions, pastissos, etcètera.

Altres productes del "Menú de primavera"