Sardina

La sardina és el peix de la Mediterrània. És un peix blau de forma allargada, de 20-25 centímetres de longitud i grans escates per tot el cos.

Per la seva mida, aquest peixos es mouen en bancs, que poden arribar a ocupar entre 15 i 50 metres de grandària, i els podem trobar tant pel litoral com per la costa mediterrània. 
 

Imatge
sardina
  • La sardina és un peix ric en proteïnes i font de vitamines (vitamina A, B i D) i minerals indispensables com el calci, el magnesi o el ferro.

    A més, a diferència del peix blanc, el peix blau té un alt contingut en greix insaturat, principalment omega-3, que és molt beneficiós per al sistema nerviós i la vista, per a certs tractaments derivats de trastorns autoimmunes i per regular el colesterol.

    • El sistema nerviós
    • La vista
    • Certs tractaments derivats de trastorns autoimmunes.
    • Regular el colesterol.
  • Abans de cuinar-la, cal tenir en compte que tingui una mida adient, que sigui ferma al tacte, que tingui els ulls brillants i que faci olor de mar. És important parar atenció a aquests aspectes, atès que és un producte molt perible.

    La sardina és un dels peixos més versàtils que hi ha i dels que més coccions admet. Una de les maneres més tradicionals de preparar les sardines a la cuina és a la brasa, a la planxa o en espetos.

    Però també les podem cuinar fregides, en arrossos o fideus, en coques salades, acompanyant llegums o en conserves: en vinagre, en escabetx, en sal, en oli, etcètera.
     

Altres productes del "Menú de primavera"