Meló amb anxova, melmelada de ceba i gaspatxo de síndria

Ingredients:

  • 1 meló cantalup
  • 8 filets d'anxova de qualitat
  • 3 cullerades de melmelada de ceba
  • 8 fulles de menta fresca
  • 2 cullerades de formatge feta esmicolat
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 500 g de síndria, sense llavors
  • 500 g de tomàquet
  • 1 gra d’all
  • Vinagre (al gust)
  • Sal (al gust)

Elaboració:

1

Poseu al vas de la batedora el gra d'all, pelat i sense el germen central, el tomàquet, la síndria, el vinagre, l'oli i la sal. Tritureu molt bé aquests ingredients, afegiu-hi aigua fins a obtenir la textura desitjada i guardeu-ho a la nevera.

2

Retireu la pell i les llavors del meló i talleu-lo a rectangles de 5 cm d'ample per 8 cm de llarg, d'un gruix d'1-2 cm.

3

Traieu les anxoves de l'envàs i retireu-ne l'excés d'oli amb un paper absorbent.

4

Poseu en un plat el rectangle de meló, a sobre poseu-hi una culleradeta de la melmelada de ceba i, al damunt de la melmelada, l'anxova. Escampeu el formatge feta esmicolat per sobre.
 

5

Acabeu el plat abocant elegantment el gaspatxo al voltant del plat per no embrutar la presentació.

Altres receptes del "Menú d'estiu"