Amanida d’albergínia i pebrots escalivats

Ingredients:

  • 1 kg albergínies
  • 1 pebrot vermell
  • 1 tomàquet pera
  • 1 all (petit)
  • 1 ceba tendra (petita)
  • 60 ml OOVE
  • ½ llimona
  • Olives negres d’empeltre o de kalamata
  • Julivert fresc
     

Elaboració:

1

Renteu les albergínies, el pebrot i posar-los en una safata de forn. Poseu la safata al forn, prèviament escalfat a 200 °C, amb escalfor a dalt i a baix sense ventilador, durant 1 hora i donant la volta a les verdures cada 20/25 minuts. Retireu la safata del forn i, durant 10 minuts, poseu les verdures en una cassola o en un recipient que es pugui tancar per facilitar la feina de pelar-les.

2

Peleu les albergínies i el pebrot. Piqueu tot en trossos petits i reserveu. Renteu el tomàquet i la ceba tendra, piqueu-los en trossets fins i barregeu-los amb les albergínies i el pebrot. Salpebreu i reserveu.

3

Peleu l’all, traieu-ne el germen i xafeu-lo en un morter. Afegiu-hi l’oli i el suc de la mitja llimona i mescleu per aconseguir una vinagreta.
 

4

Emplateu, aboqueu la vinagreta per sobre i acabeu amb les olives negres i el julivert picat.

Al·lèrgens:

 Cap

Altres receptes del "Menú d'estiu"