Castanyola en escabetx suau de verduretes

Ingredients (4 persones):

  • 720 g de castanyola neta
  • 0,15 l oli d'oliva d'arbequina
  •  6 cl de vinagre de qualitat
  • 1 pastanaga gran
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 carbassó
  • 1 porro
  • 2 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 g de pebre en gra
  • 2 g de pebre vermell fumat

Elaboració:

1

Netegeu les verdures, peleu-les i talleu-les fines a la juliana o un tall que ens sigui còmode, però finetes. 
 

2

En una cassola, disposeu-hi l'oli d'oliva i poseu-hi les verdures, a excepció del carbassó, a coure a foc viu, però amb cura perquè no es cremin. Quan portin uns 6-7 minuts de cocció afegiu-hi el carbassó i coeu-ho 1 minut més.

3

A continuació afegiu-hi el llorer, pebre negre, pebre vermell i el vinagre. Deixeu-ho un minut a foc molt suau perquè infusionin tots els aromes i apagueu el foc. Ja tindreu feta la base de l'escabetx.

4

En una safata de forn prèviament pintada amb oli, disposeu els filet de peix salpebrats i cobriu-los amb les verdures i tot l'escabetx. El millor és que la safata sigui petita i alta perquè el peix quedi ben cobert. Introduïu la safata al forn a 130 °C durant 20 minuts. 

5

Aquesta recepta es pot consumir freda o calenta, com es vulgui. Si es pot menjar l'endemà de fer-la, encara està més bona.
 

Al·lèrgens:

 Peix, sulfits

Altres receptes del "Menú d'estiu"