Castanyola en escabetx suau de verduretes
Ingredients (4 persones):
- 720 g de castanyola neta
- 0,15 l oli d'oliva d'arbequina
- 6 cl de vinagre de qualitat
- 1 pastanaga gran
- 1 ceba de Figueres
- 1 carbassó
- 1 porro
- 2 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 1 g de pebre en gra
- 2 g de pebre vermell fumat
Elaboració:
1
Netegeu les verdures, peleu-les i talleu-les fines a la juliana o un tall que ens sigui còmode, però finetes.
2
En una cassola, disposeu-hi l'oli d'oliva i poseu-hi les verdures, a excepció del carbassó, a coure a foc viu, però amb cura perquè no es cremin. Quan portin uns 6-7 minuts de cocció afegiu-hi el carbassó i coeu-ho 1 minut més.
3
A continuació afegiu-hi el llorer, pebre negre, pebre vermell i el vinagre. Deixeu-ho un minut a foc molt suau perquè infusionin tots els aromes i apagueu el foc. Ja tindreu feta la base de l'escabetx.
4
En una safata de forn prèviament pintada amb oli, disposeu els filet de peix salpebrats i cobriu-los amb les verdures i tot l'escabetx. El millor és que la safata sigui petita i alta perquè el peix quedi ben cobert. Introduïu la safata al forn a 130 °C durant 20 minuts.
5
Aquesta recepta es pot consumir freda o calenta, com es vulgui. Si es pot menjar l'endemà de fer-la, encara està més bona.
Al·lèrgens:
Peix, sulfits