Peix blau de proximitat amb vinagreta de favetes i tomàquet
Ingredients:
- 1 kg de peix blau (bonítol, verat, bacoreta, melva).
- 800 g de favetes amb beina
- 4 tomàquets pera
- 2 cl de vinagre Forum
- 6 cl d’oli d’oliva verge
- ½ manat d’alfàbrega
Elaboració:
1
Filetegeu el peix blau i retireu-ne totes les espines.
2
Netegeu les favetes i traieu-les de la beina. Escaldeu-les en aigua bullent amb sal i una mica de sucre durant 2 minuts perquè quedin cuites, però fermes. Refredeu-les en aigua amb gel i escorreu-les.
3
Escaldeu i refredeu els tomàquets. Peleu-los i talleu-los a daus petits.
4
En un bol, poseu-hi vinagre, sal, pebre i unes fulles d’alfàbrega picada petita. Afegiu-hi les favetes i el tomàquet, amaniu-ho tot i deixeu-ho reposar 5 minuts.
5
Poseu sal i oli en una paella antiadherent i enrossiu els filets de peix a foc viu, sense que quedin massa cuits per dins.
6
Escalfeu les favetes amb la vinagreta i serviu-les amb els filets de peix i sal en escates.
Al·lèrgens:
cap.