Peix blau de proximitat amb vinagreta de favetes i tomàquet

Ingredients:

  • 1 kg de peix blau (bonítol, verat, bacoreta, melva).
  • 800 g de favetes amb beina
  • 4 tomàquets pera
  • 2 cl de vinagre Forum
  • 6 cl d’oli d’oliva verge
  • ½ manat d’alfàbrega

Elaboració:

1

Filetegeu el peix blau i retireu-ne totes les espines. 

2

Netegeu les favetes i traieu-les de la beina. Escaldeu-les en aigua bullent amb sal i una mica de sucre durant 2 minuts perquè quedin cuites, però fermes. Refredeu-les en aigua amb gel i escorreu-les.

3

Escaldeu i refredeu els tomàquets. Peleu-los i talleu-los a daus petits. 

4

En un bol, poseu-hi vinagre, sal, pebre i unes fulles d’alfàbrega picada petita. Afegiu-hi les favetes i el tomàquet, amaniu-ho tot i deixeu-ho reposar 5 minuts.

5

Poseu sal i oli en una paella antiadherent i enrossiu els filets de peix a foc viu, sense que quedin massa cuits per dins. 

6

Escalfeu les favetes amb la vinagreta i serviu-les amb els filets de peix i sal en escates. 

Al·lèrgens:

  cap.

Altres receptes del "Menú de primavera"