Arròs melós de musclos i allioli de yuzu

Ingredients:

  • 200 g d’arròs
  • 1 kg de musclos
  • 1 ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • 3 cullerades de salsa de tomàquet
  • Unes gotes de salsa picant (al gust)
  • 1 copa de conyac
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got de brou de peix
  • Julivert

Per a l'allioli de yuzu:

  • 1 ou
  • 1 tub de pasta de yuzu (o suc)
  • Oli de gira-sol
  • ½ all
  • ¼ de suc de llimona

    Elaboració

    1

    Netegeu bé els musclos per fora i retireu-ne les barbes. Piqueu la ceba tendra i el gra d’all i sofregiu-los en una cassola amb un raig d’oli.

    2

    Afegiu-hi els musclos i aboqueu-hi el conyac.

    3

    Mulleu-ho amb el vi blanc i deixeu que s’evapori l’alcohol. Incorporeu-hi la salsa de tomàquet i la salsa picant.

    4

    Cobriu-ho amb el brou de peix i empolseu-ho amb julivert picat.

    5

    Cuineu-ho, tapat, fins que els musclos s’obrin. Després, retireu els musclos i afegiu l’arròs a la salsa.

    6

    Coeu-ho 17 minuts, remenant de tant en tant, fins que tingui una textura melosa. Afegiu-hi els musclos, nets, rectifiqueu el punt de sal i coeu-ho tot junt durant 3 minuts més.

    7

    Condimenteu-ho amb julivert picat i un raig d’oli i remeneu-ho bé perquè lligui.

    8

    Per a l’allioli de yuzu: Poseu l’ou i l’all picat al got de la batedora i tritureu-ho a velocitat mitjana, afegint-hi el suc de yuzu fins que munti bé. Després, afegiu-hi l’oli, a poc a poc. Passeu-ho per un xinès i serviu l’allioli amb l’arròs.