Gaspatxo de cirera amb crema de ricotta i fals caviar de vinagre de Mòdena
Ingredients:
- 750 g de tomàquet madur
- 600 g de cirera picota
- 30 g de ceba
- 20 g de pebrot verd
- 15 ml oli d’oliva
- 7 g de sal
- 1 gra d’all
- 100 ml d’aigua
Per la crema del formatge ricotta:
- 400g de formatge ricotta
Elaboració:
1
Escaldeu els grans d'alld’all i la ceba tallada a trossos uns quants segons en l’aigua bullent. Tritureu-ho juntament amb el pebrot, els tomàquets, les cireres sense pinyol, l’oli, l’aigua i la sal.
2
Coleu-ho i deixeu-ho refredar.
3
Per a la crema de formatge ricotta: Barregeu el formatge ricotta i la nata i deixeu-ho refredar.
4
Per al fals caviar de vinagre de Mòdena: Refredeu l’oli a l’abatedor de temperatura.
5
Escalfeu el vinagre de Mòdena i dissoleu-hi l’agar-agar. Amb una xeringa, agafeu aquesta barreja i poseu-la sobre l’oli fred, gota a gota.
6
Quan tingueu totes les perles que vulgueu, agafeu-les amb una cullera amb forats i eixugueu-les una mica amb paper.