Proximitat

ALIMENTS DE PROXIMITAT: QUALITAT, ECONOMIA D’ESCALA I AUTOSUFICIÈNCIA.

Quan cultivem a prop, guanyem en qualitat i salut, en control del procés de distribució i, per tant, ens empoderem; generem economia local i promovem una producció pròxima menys contaminant. Apostar per una producció més pròxima contribueix a una economia més sostenible que ens facilita el subministrament i ens apropa a la autosuficiència. Quan els aliments que mengem es produeixen a prop, som menys vulnerables. Tot allò que mengem consumeix recursos, ocupa persones, necessita transport, conservació i emmagatzematge. Conèixer el cicle alimentari ens pots ajudar a consumir de manera més responsable.

Descripció de l'itinerari: Taules rodones, degustacions de productes locals amb la presència dels productors, converses amb experiències internacionals i xerrades sobre pesca artesana, ramaderia i gestió forestal són algunes de les activitats que apropa aquest itinerari a la ciutadania. L’objectiu és comprendre que, quan mengem, activem uns circuits de distribució. En funció de com i des d’on es dirigeixin, tindran un impacte ambiental i social diferent. 
 

Imatge