Petjada ecològica

TOT ALLÒ QUE MENGEM TÉ UN IMPACTE.

Cada aliment que consumim necessita uns recursos (energia, materials) i genera un rebuig (emissions contaminants, gasos amb efecte d’hivernacle i residus). Per tant, tot aliment ha implicat un conjunt de recursos i processos (la petjada ambiental) que cal valorar, no malbaratar i consumir de manera conscient. Bona part de l’impacte ambiental relacionat amb allò que consumim es dona abans que el producte en qüestió arribi a les nostres mans. L’acte de menjar és la finalitat, però no és el principi ni la fi del camí, sinó únicament una fase més; de fet, és l’única fase en què som conscients de la importància dels aliments per a la nostra supervivència i també per al nostre plaer i satisfacció personal. Fins arribar a taula el camí ha estat llarg: cal conèixer-lo i, si cal, qüestionar-se’l per poder canviar-lo. 

Descripció de l'itinerari: Entendre la relació entre alimentació i crisi climàtica, aprendre a calcular la petjada ambiental dels aliments, apropar-nos als conflictes lligats al cultiu d’aliments amb dues taules rodones i el visionament d’un documental en què es presenten pràctiques positives per al planeta són algunes de les activitats que es podran trobar en aquest itinerari. 

Imatge