Sorell al forn amb patates i allioli

Ingredients:

  • 1,2 kg de sorell de mida mitjana o grossa, sense espines
  • 800 g de patata agra o kenebec
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 gra d’all
  • 1 ou
  • 30 ml d’oli d’oliva suau
  • 7 g de sal
  • 100 ml de vi blanc

Elaboració:

1

Peleu les patates i talleu-les a làmines fines. Feu el mateix amb la ceba.

 

2

En una plata de forn untada amb oli d’oliva, poseu les patates i la ceba, salpebreu-les i coeu-les al forn a 170 ºC uns 35 minuts. És el moment d’afegir-hi una copa de vi blanc i deixar-ho coure uns 5-10 minuts més.

 

3

En un got de túrmix poseu un ou, sal, pebre i un gra d’all sense el germen.  Aneu-ho batent i emulsionant a poc a poc mentre hi incorporeu l’oli d’oliva fins que us quedi una emulsió suau i untuosa.

 

4

A sobre de la safata amb les patates, poseu-hi els filets de sorell amb la part de la carn mirant cap amunt, saleu-les lleugerament i cobriu-los amb l’allioli suau. Coeu-ho al forn a uns 220 ºC, 5 minuts més, fins que l’allioli es gratini lleugerament. Serviu-ho i mengeu-vos-ho acabat de fer.

 

Al·lèrgens:

 peix, sulfits, ou.