Amanida de fonoll amb bacallà i taronja
Ingredients:
- 1 bulb de fonoll
- 50 ml oli d’oliva arbequina
- 1 llimona
- 2 taronges grosses
- 2 endívies morades
- 1 culleradeta de mostassa en gra
- 1 cullerada de mel
- 300 g de bacallà
- 50 g d'olives negres
Elaboració:
1
Netegeu bé el fonoll, separeu les fulles de la tija i el bulb.
2
Talleu la part blanca del bulb per la meitat i feu-ne làmines molt fines.
3
Elaboreu una vinagreta: en un bol poseu el suc de la llimona, mostassa, mel, sal i una mica de les fulles de fonoll picades. A poc a poc, aneu-hi afegint l’oli, sense parar de remenar perquè s'emulsioni bé la barreja.
4
Peleu la taronja i talleu-la a daus o a trossets. Talleu el bacallà a daus petits i les endívies en juliana fina.
5
En un bol, poseu-hi tots els ingredients, afegiu-hi una mica de sal i amaniu-ho amb la vinagreta i remeneu-ho tot bé. Emplateu-ho i decoreu-ho amb unes olives negres per sobre.
Al·lèrgens:
mostassa, sulfits.