Amanida de fonoll amb bacallà i taronja

Ingredients:

  • 1 bulb de fonoll
  • 50 ml oli d’oliva arbequina
  • 1 llimona
  • 2 taronges grosses
  • 2 endívies morades
  • 1 culleradeta de mostassa en gra
  • 1 cullerada de mel
  • 300 g de bacallà  
  • 50 g d'olives negres

Elaboració:

1

Netegeu bé el fonoll, separeu les fulles de la tija i el bulb.

 

2

Talleu la part blanca del bulb per la meitat i feu-ne làmines molt fines.

 

3

Elaboreu una vinagreta: en un bol poseu el suc de la llimona, mostassa, mel, sal i una mica de les fulles de fonoll picades. A poc a poc, aneu-hi afegint l’oli, sense parar de remenar perquè s'emulsioni bé la barreja.

 

4

Peleu la taronja i talleu-la a daus o a trossets. Talleu el bacallà a daus petits i les endívies en juliana fina.

 

5

En un bol, poseu-hi tots els ingredients, afegiu-hi una mica de sal i amaniu-ho amb la vinagreta i remeneu-ho tot bé. Emplateu-ho i decoreu-ho amb unes olives negres per sobre.

 

Al·lèrgens:

 mostassa, sulfits.

Altres receptes del "Menú de tardor"