Flam de castanya i caramel
Ingredients:
- 100 g de castanyes (unes 12 aproximadament)
- 3 ous
- 400 ml de llet
- 150 g de sucre
- 100 ml d’aigua
- 100 g de sucre
- Pell d’una llimona
- Essència de vainilla (2 o 3 gotes)
- 1 branca de canyella
Elaboració:
1
Primer de tot heu de bullir les castanyes per poder-les treballar.
2
A continuació, en un cassó poseu a bullir a foc lent la llet, amb les castanyes, el sucre, la pell de la llimona, l'essència de vainilla i una branqueta de canyella i infusioneu-ho.
3
Quan comenci a bullir, retireu el cassó del foc, deixeu que es refredi una mica, traieu la pell de la llimona i la branca de canyella i afegiu-hi els ous. Barregeu-ho bé i tritureu-ho.
4
Per al caramel només cal portar el sucre amb l'aigua a 109 ºC, retirar-lo del foc i abocar-lo a la base dels motlles, amb un gruix d'uns 6-7 mm. Podeu refredar una mica el caramel o posar-lo a la barreja del flam.
5
Finalment, coeu-ho al forn, al bany maria, uns 40 minuts aproximadament, a uns 180 ºC. Deixeu-ho reposar i estarà llest per servir.