Flam de castanya i caramel

Ingredients:

  • 100 g de castanyes (unes 12 aproximadament)
  • 3 ous
  • 400 ml de llet
  • 150 g de sucre
  • 100 ml d’aigua
  • 100 g de sucre
  • Pell d’una llimona
  • Essència de vainilla (2 o 3 gotes)
  • 1 branca de canyella

Elaboració:

1

Primer de tot heu de bullir les castanyes per poder-les treballar.

 

2

A continuació, en un cassó poseu a bullir a foc lent la llet, amb les castanyes, el sucre, la pell de la llimona, l'essència de vainilla i una branqueta de canyella i infusioneu-ho.

 

3

Quan comenci a bullir, retireu el cassó del foc, deixeu que es refredi una mica, traieu la pell de la llimona i la branca de canyella i afegiu-hi els ous. Barregeu-ho bé i tritureu-ho.

 

4

Per al caramel només cal portar el sucre amb l'aigua a 109 ºC, retirar-lo del foc i abocar-lo a la base dels motlles, amb un gruix d'uns 6-7 mm. Podeu refredar una mica el caramel o posar-lo a la barreja del flam.

 

5

Finalment, coeu-ho al forn, al bany maria, uns 40 minuts aproximadament, a uns 180 ºC. Deixeu-ho reposar i estarà llest per servir.

 

Altres receptes del "Menú de tardor"