Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari
El dia 29 de setembre és una bona oportunitat per reflexionar sobre el consum d'aliments i el seu malbaratament.
El dia 29 de setembre es commemorarà el Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari per segona vegada a la història.
Aquesta data la va escollir l’any 2020 l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) per divulgar i conscienciar sobre aquesta problemàtica internacional i alhora promocionar-ne possibles solucions.
Segons la mateixa (FAO), s’estima que un terç de tots els aliments produïts en l’àmbit mundial es perden o es malbaraten. I tot i que hi ha un elevat nombre de persones que passen fam, gran part dels aliments que es produeixen anualment no són ingerits per ningú.
Entitats, administracions i diferents col·lectius estan treballant per tal de minimitzar el malbaratament alimentari i aconseguir un millor aprofitament dels aliments. Un exemple n’és la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.
Per a celebrar el Dia Mundial Contra el Malbaratament Alimentari la façana de l’Ajuntament de Barcelona s’il•luminarà de color verd per tal de prendre consciència sobre aquest problema i reflexionar sobre possibles solucions.
Consulteu diferents entitats que formen part de la Xarxa Barcelona + Sostenible i que treballen per tal d’evitar el malbaratament alimentari:
- Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA)
- Fundació Social Fooding.
- Associació Espai Ambiental.
- Nutrició Sense Fronteres.
- S0bres Mestres.
- Fundació Banc dels aliments.
- Plataforma Aprofitem els Aliments.
- Espigoladors.
- Too good to go.
Enllaços relacionats:
Barcelona capital mundial de l’Alimentació Sostenible .
Objectiu de Desenvolupament Sostenible de fam zero.