Ja podem gaudir del menú de tardor del Menú de les Estacions

El dia 6 d’octubre es va presentar la proposta per a la tardor del Menú de les Estacions. La iniciativa, promoguda per l’Ajuntament, es troba en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Foto de grup Menú de Tardor
07/10/2021 - 18:45 h - Emergència climàtica Maria Liebana Capdeferro

El 6 d’octubre, al recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet, ha tingut lloc la presentació del menú de tardor amb la presència del xef del Restaurant Lluerna Víctor Quintillà i d’Ada Colau i Núria Parlón, alcaldesses de Barcelona i Santa Coloma de Gramenet, respectivament. Aquesta proposta culinària neix en el marc de les propostes que engloba la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de la ciutat de Barcelona. Enguany la proposta ha estat preparada per les escoles d’hoteleria i turisme CETT, Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, Eshob,  Jesuïtes de Sarrià i ERESC, Escola de Restauració de Santa Coloma.

Aquesta proposta situa els restaurants de la ciutat en una posició en la qual se’ls entén com una peça clau per promoure una alimentació sostenible i saludable, a través del seu caràcter pedagògic dins l’àmbit de l’alimentació. D’altra banda, té la finalitat de promoure el sector de la restauració de Barcelona i donar-li suport després de la difícil situació viscuda durant la crisi de la covid-19.

Els diversos plats plantejats per a aquesta tardor aprofiten els aliments de la temporada de la mateixa manera que ho han fet la resta de menús d’estació. Per tant, és una opció sostenible, ja que els productes són de temporada i de proximitat. En el menú hi podem trobar rovellons amb ou, pinyons i tomàquets secs, aigua saboritzada de magrana i menta, amanida de fonoll amb bacallà i taronja, arròs cremós de coliflor, flams de castanya i caramel, mongeta del ganxet amb cloïsses, panellets de moniato, pollastre rostit i sorell al forn amb patates i allioli.

Al web hi podreu trobar informació sobre els plats, desglossats en format de recepta, per adquirir els productes i conèixer el procés de preparació i cocció. Aquesta iniciativa conclourà amb el menú d’hivern, que serà l’últim de l’any.

Alcaldesses Colau i Parlón Plats menú Plats menú .. Plats menú