
Del 19 al 21 d’octubre de 2021, representants de les 210 ciutats del món que han signat el Tractat de Milà debatran sobre el nexe entre l’alimentació i l’emergència climàtica.
Àrea d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda
Del 19 al 21 d’octubre de 2021, representants de les 210 ciutats del món que han signat el Tractat de Milà debatran sobre el nexe entre l’alimentació i l’emergència climàtica.
Adreçada a la ciutadania, durant el mes d’octubre, es duran a terme un seguit d’activitats per fomentar dietes saludables i accessibles per a tothom, amb l’impuls d’economies locals i sostenibles.
Els esdeveniments alimentaris de Barcelona amb tradició a la ciutat, com el Mercat de Mercats, BioCultura o el Festival Sopes del Món, desenvoluparan activitats en el marc de la capitalitat.
La Mercè, la Biennal de Pensament o la Biennal de Ciutat i Ciència configuraran la programació d’enguany amb activitats, conferències i debats sobre els reptes de l’alimentació sostenible.
El menú de les estacions s’incorporarà a l’oferta gastronòmica del parc. Es podrà gaudir d’un nou espectacle sobre alimentació i, en col·laboració amb la Fundació Alícia, s’oferiran cursos per a la mainada.
Al MUHBA, es podrà gaudir de l’exposició “Alimentar Barcelona, de Bàrcino al món global”. A més, els pol·linitzadors seran els protagonistes de l’exposició “Més que abelles”, al Museu de Ciències Naturals. La cuina del MACBA també estarà activa durant tot l'any.
A Barcelona també tindran lloc altres cites relacionades amb l’alimentació com l’European Agreocology Congress, al juny, o l’Aplec d’Horts Urbans, a la tardor.
Cuiners de renom internacional presentaran un menú per a cada estació de l’any. Durant els show cookings es podrà aprendre a cuinar productes de temporada, conèixer-los i reaprofitar-los.
Data | Títol | Organitza | On | |
---|---|---|---|---|
Setembre 2020 - juliol 2021 | Hort al balcó | Centre Cívic Vil·la Florida | Jardins de Vil·la Florida | |
De l’1 al 28 de febrer | «Watunaku, el alma de la comunidad» | A taula! Cicle de cultura i gastronomia, Centre cívic El Sortidor | En línia | |
Cada setmana | La cuina del MACBA | MACBA | En línia | |
Fins al 17 de octubre de 2021 | Exposició: Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc | Museu de Ciències Naturals de Barcelona | Museu de Ciències Naturals de Barcelona | |
Dissabte 6 de febrer, a les 12.00 h | Visita a Can Masdeu | A taula! Cicle de cultura i gastronomia, Centre cívic El Sortidor | Can Masdeu | |
Dimecres 10 de febrer, 17.30 h | Cinefòrum: «Bajo el peso del ganado» | Espai Consum Responsable | Cinemes Zumzeig | |
Dimecres 10 de febrer, de 18.30 a 20 h | Plantes remeieres de l’hort | Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu i el Casal de Barri Torre de la Sagrera. | En línia | |
Dijous 11 de febrer, a les 16 h | 2a Jornada UPC “Diàlegs agroalimentaris” | UPC | En línia | |
15 de febrer - 15 d’abril | Exposició: “La cuina del consum responsable | Espai Consum Responsable | Mercat Municipal de la Sagrada Família | |
Dimecres 17 de febrer, 17.30 h | Taller de pa artesanal | Espai Consum Responsable | Aula Ambiental de la Sagrada Família | |
Dijous 18 de febrer, a les 9.30 h | Curs “Pioners en restauració sostenible” | Asociación Restaurantes Sostenibles | La Cocina Hermanos Torres, en línia | Inscripcions: gestion@restaurantessostenibles.com o trucant al +34 67188 44 87 |
Dijous, 18 de febrer, a les 10.30 h | Visita: “L’hort al terrat” | Aula Ambiental de la Sagrada Família i Institut Municipal de Persones amb Discapacitat | S'especificarà el punt de trobada en formalitzar la inscripció | |
19 de febrer - 19 de març | Cuina per a persones solteres | Centre Cívic Vil·la Florida | En línia | |
19 de febrer - 19 de març | Receptes d’hivern de la iaia | Centre Cívic Vil·la Florida | En línia | |
Divendres, 19 de febrer, de 10.00 a 12.00 h | Taller “Enxarxa’t: alimentació i agroecologia. Reptes, necessitats i oportunitats del sector" | La innoBAdora | En línia | |
Divendres 19 de febrer, a les 12 h | Horts urbans i anarquisme: cultivant Barcelona en temps de guerra | A taula! Cicle de cultura i gastronomia, Centre cívic El Sortidor | Horts de la Font Trobada | |
21-22 de febrer del 2021, a les 12h | Curs: Alimentar la metròpolis en temps d'emergències | PEMB/CUIMPB | En línia | |
Dimecres 24 de febrer, a les 19.00 h | Els rebomboris del pa des d'una perspectiva feminista i agroecològica | A taula! Cicle de cultura i gastronomia, Centre cívic El Sortidor | Centre Cívic el Sortidor - Sala Allioli | |
Dimecres, 25 de febrer, a les 19.00 h | Supermercats cooperatius cap al residu zero | Food Coop BCN - Associació per l'Impuls dels Supermercats Cooperatius i el Mercat Social | En línia | |
Dissabte 27 de febrer de 2021, a les 10 h | Un cambio de verdad | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dissabte, 27 de febrer, de 10.30 a 12.30 h | Tacos mexicans (a partir de 6 anys) | Centre Cívic Vil·la Florida | En línia | |
Dissabte, 13 de març, de 10.30 a 13.00 h | Punt informatiu i taller: “Compostatge comunitari al Fort Pienc” | Aula Ambiental de la Sagrada Família. Hi col·labora Enverdim Barcelona | Pèrgola ambiental del Fort Pienc (al costat del Punt Verd de Barri) | |
Dissabte, 13 de març, de 10.30 a 12.30 h | Makis (a partir de 6 anys) | Centre Cívic Vil·la Florida | En línia | |
Dilluns 15 de març, a les 19.00 h | Cossos tòxics i salut ambiental (MEDI) | A taula! Cicle de cultura i gastronomia, Centre cívic El Sortidor | Centre Cívic el Sortidor - Sala Allioli | |
Dimarts 16 de març, a les 9.30 h | Curs “Pioners en restauració sostenible” | Asociación Restaurantes Sostenibles | La Cocina Hermanos Torres, en línia | Inscripcions: gestion@restaurantessostenibles.com o trucant al +34 67188 44 87 |
Dissabte 20 de març de 2021, a les 10 h | La chica salvaje | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dimarts 23 de març, de 18 a 19.30 h | Esqueixos: Com obtenir-los? | Aula Ambiental del Districte de Sant Andreu i el Casal de Barri Congrés-Indians | Casal de Barri Congrés-Indians | Inscripcions: congresindians@bcn.cat o trucant al 93 351 39 53
|
Dijous 25 de març, a les 9.30 h | Curs “Pioners en restauració sostenible” | Asociación Restaurantes Sostenibles | La Cocina Hermanos Torres, en línia | Inscripcions: gestion@restaurantessostenibles.com o trucant al +34 67188 44 87 |
Dissabte 27 de març, a les 11.00 h | El Wasabi del Montseny | A taula! Cicle de cultura i gastronomia, Centre cívic El Sortidor | Parc Natural del Montseny | |
Dissabte 8 de maig de 2021, a les 10 h | Gestió forestal i canvi climàtic | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dissabte 22 de maig de 2021, a les 10 h | Tríptic de la terra | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dissabte 19 de juny de 2021, a les 10 h | La pell de la frontera | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dissabte 2 d’octubre de 2021, a les 10 h | El fuego del fin del mundo | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dissabte 23 d’octubre de 2021, a les 10 h | La carretera | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dissabte 13 de novembre de 2021, a les 10 h | Podemos salvar el mundo antes de cenar | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dissabte 11 de desembre de 2021, a les 10 h | El corazón del bosque | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle | |
Dissabte 15 de gener de 2022, a les 10 h | Un año en los bosques | Biblioteques de Barcelona Club de lectura Biblionatura | Biblioteca Collserola - Josep Miracle |