Arròs de pollastre del Prat amb carbassa i romesco d’avellanes de Reus.
Ingredients:
- 80 g d’arròs del delta varietat Sénia
- 100 g de carbassa violí
- 1 ceba de figueres
- 1 l de brou de pollastre
- 1 tomàquet madur
- 4 grans d’all
- 6 cl d’oli d’oliva verge
- 500 g de pollastre del Prat, tallat petit
- 1 g de sal
- 30 g d’avellanes de Reus
- 2 cl de vinagre de Xerès
Elaboració:
1
Per el romesco d’avellanes: Escaliveu mitja ceba, dos grans d’all i el tomàquet, al forn, amb un raig d’oli, a foc viu, fins que estiguin cuits i hagin agafat color. Al got de la batedora, poseu les avellanes torrades, sal, el vinagre de Xerès , les verdures escalivades pelades y un bon raig d’oli d’oliva, i tritureu-ho fins que us quedi un romesco ben fi.
2
Per a l’arròs: : Poseu una mica d’oli en una paella de ferro i enrossiu-hi el pollastre, prèviament salpebrat, fins que agafi color. Incorporeu-hi la ceba tallada a daus i l’all, i enrossiu-ho tot junt.
3
Tot seguit, cobriu-ho amb aigua i coeu-ho 45 minuts a foc baix i tapat, fins que el pollastre estigui tendre i l’aigua s’hagi evaporat.
4
Afegiu l’arròs a la paella i doneu-li unes voltes a foc baix. Afegiu-hi la carbassa tallada a daus i alguna verdura que ens agradi de temporada, com carxofes. Incorporeu-hi el brou i rectifiqueu-ho de sal. Acabeu la cocció al forn, 12 minuts, a 220 ºC.
5
Traiem la paella del forn, tasteu-lo per comprovar-ne el punt i decoreu-lo amb uns punts de romesco d’avellanes.