La presentació del manifest 'Barcelona per una alimentació sostenible' tanca el Gastronòmic Fòrum Barcelona 2021

El sector de la restauració fa una crida a transformar el sistema alimentari per promoure una alimentació saludable, dins la cloenda del Gastronòmic Fòrum Barcelona

..
20/10/2021 - 20:33 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

El Gastronòmic Fòrum de Barcelona ha acabat aquest dimecres amb la lectura del Manifest Barcelona per a una Alimentació Sostenible. En el manifest representants de tot el sector han volgut deixar constància de la importància que els aliments siguin de proximitat i de temporada, ja que això assegura el sabor i la qualitat dels productes.

La Fira ha reunit durant tres dies més de 300 empreses i 60 xefs, i reclama en el seu manifest final reconduir els sistemes alimentaris i redirigir les estratègies. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que ‘Barcelona ja és referent d’una gastronomia professional de primer nivell, però també vol ser-ho de gastronomia sostenible, perquè és el futur ‘.

A la lectura del manifest han assistit el cuiner d’El Celler de Can Roca, Joan Roca; la representant de l’Associació de Dones del Món rural, Urgell Isus; una representant de l’associació ‘Les cuineres de Sils’, Maria Solà, i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

El Gastronòmic Fòrum Barcelona 2021 ha estat celebrat dins el marc del projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que vol impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta.Inclou més de 90 projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que va començar el gener del 2021, i que culminarà amb l’elaboració d’una Estratègia Alimentària de ciutat pels propers anys.

.. .. ..