Amanida de mongeta tendra al pesto amb encenalls de formatge curat

Ingredients:

  • 600 g de mongeta tendra
  • 60 ml oli d'oliva d'arbequina
  • 1 manat d'alfàbrega fresca
  • 100 g formatge curat de proximitat
  • 50 g formatge parmesà o similar 
  • 60 g pinyons
  • 1 gra d'all
  • 4 tomàquets vermells
  • 1 capsa de cirerols grocs 

Elaboració:

1

Netegeu les mongetes amb aigua abundant, talleu-los la part que les uneix a la planta i desestimeu-la. Talleu la resta de la beina en tires fines com si fossin tallarines.

2

Poseu aigua a bullir amb sal abundant, escaldeu-hi les mongetes uns 5-6 minuts i refredeu-les una vegada escorregudes, amb aigua amb gel.

3

En un got de batedora, aboqueu-hi l'oli d'oliva, un gra d'all petit, les fulles de l’alfàbrega, els pinyons lleugerament torrats i el formatge tipus parmesà. Tritureu-ho tot fins a obtenir un pesto ben fi.

4

Netegeu i peleu els tomàquets i talleu-los a daus petits.

5

En un bol, disposeu les mongetes ben escorregudes i els tomàquets i salpebreu-ho. Emplateu decorant amb els cirerols grocs, el pesto i ratlleu formatge curat per sobre al gust.

Al·lèrgens:

 Lactosa, fruita seca