La Fira de la Restauració Justa i Sostenible Terra i Gust posa punt i final a la Setmana Ciutadana de l'Alimentació Sostenible

Aquest cap de setmana la Fira Terra i Gust ens porta a la Rambla de Santa Mònica.

..
28/10/2021 - 14:02 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

La Fira Terra i Gust té lloc aquest cap de setmana a la Rambla de Santa Mònica, i es considera l’activitat oficial amb què finalitza la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible. Aquesta fira, organitzada per Slow Food i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, Turisme de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità, és un projecte gastronòmic on es vincula la restauració i els petits productors. És també un espai per a la ciutadania, on es podran mostrar els diversos actors de la cadena de valor del producte local i de la sostenibilitat, i ressaltar la importància del petit productor artesanal, del manteniment de la tradició i de les tècniques respectuoses amb el medi ambient, així com destacar la unió amb la gastronomia.

Com a esdeveniments centrals la fira tindrà una mostra de 16 restaurants que aposten per la gastronomia sostenible, un mercat de petits productors, un espai de cerveses artesanes de proximitat amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival, xerrades i showcooking.

Amb el tancament de la fira, també es donarà per finalitzada la Setmana de l’Alimentació Sostenible, i per tant un dels pilars centrals del projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. La setmana ha ofert un munt d’activitats per a tots els públics pels barris, més de 150, i ha recollit grans quotes de participació, amb gairebé 100.000 assistents durant el mes d’octubre. Activitats com el dinar d’aprofitament del 16 d’octubre i el Festival de Sopes del Món van esgotar les racions. Les xerrades i diàlegs tenien lloc continuadament, i a més s’han realitzat rutes guiades per diversos parcs i jardins de la ciutat, amb el descobriment de plantes comestibles. Totes les iniciatives tenien la intenció de ser una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat, enfortint les economies locals i millorant la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta.

La Setmana ha omplert de vida i activitats els carrers i barris de la ciutat, i ha aconseguit altes quotes de participació i una ciutadania dinàmica que vol tenir cura de la seva alimentació i del planeta. Tan sols durant el primer cap de setmana ja es van dur a terme més d’un centenar d’activitats, així doncs la imatge general és la d’una Barcelona conscient i preparada per a una alimentació saludable, sostenible, justa, social que ens ajudi a afrontar els reptes futurs.

No obstant això Barcelona segueix essent Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i encara podrem gaudir d’activitats i iniciatives durant tot el que queda d’aquest 2021.

.. .. .. .. SAS .. .. .. ..