Impulsar economies locals i sostenibles

Una dependenta d’una parada de mercat tria fruita per posar-la en una safata.

El sector alimentari és una peça principal de l’economia catalana. L’aposta per l’alimentació sostenible, a més de ser una aposta per la salut de les persones i el planeta, és també una gran oportunitat per impulsar les economies locals i sostenibles.

La ciutadania de Barcelona està àmpliament predisposada a donar suport a les economies arrelades en l’alimentació sostenible. A través de la producció, la distribució i la venda d’aliments justos, sans i sostenibles, es genera una oportunitat de benefici econòmic per als agents vehiculadors de l’alimentació sostenible, especialment per a la pagesia local, el sector de la restauració sostenible o el petit comerç. Amb les seves pràctiques agràries i comercials, reforcen l’equilibri territorial, preserven el mosaic característic del paisatge agrícola, respecten la sobirania alimentària dels països del sud global i contribueixen a combatre l’emergència climàtica.

L’any de la capitalitat de l’alimentació sostenible 2021 és també una oportunitat per visibilitzar, regenerar i celebrar els lligams d’interconnexió i interdependència entre el camp i les ciutats.

  • Anterior
  • Següent

Què volem aconseguir

La capitalitat de l’alimentació sostenible és una palanca per impulsar una transició alimentària amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta.