Fomentar dietes saludables

Una criatura asseguda a taula davant d’un bol amb menjar.

L’alimentació és un factor clau en la nostra salut. Els aliments són la palanca més potent per millorar la salut humana i la sostenibilitat ecològica del planeta. Segons els experts, en les properes dècades cal duplicar el consum d’aliments saludables i sostenibles com ara fruites, verdures, llegums, fruits secs i llavors, prioritzant-ne la producció ecològica i local. També cal reduir significativament els consums de sucres afegits i greixos saturats, així com la proteïna animal (especialment carn vermella), tot prioritzant la carn que prové de ramaderia ecològica i extensiva.

Les dietes inadequades, basades en menjar ràpid i en aliments ultraprocessats, han esdevingut un perill creixent per a certs sectors de la societat. De fet, a Barcelona, el 10% dels infants d’entre 3 i 4 anys pateixen obesitat infantil.

Ja sigui per una dieta inadequada o per la ingesta de tòxics, l’alimentació es vincula amb un 70% de les morts per malalties cròniques no transmissibles (incloses un 25% de les formes de càncer).

  • Següent

Què volem aconseguir

La capitalitat de l’alimentació sostenible és una palanca per impulsar una transició alimentària amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta.