Activitats destacades

7è Fòrum del Pacte de Política Alimentària de Milà

Del 19 al 21 d’octubre de 2021, representants de les 210 ciutats del món que han signat el Tractat de Milà debatran sobre el nexe entre l’alimentació i l’emergència climàtica.

Del 19 al 21 d’octubre de 2021

A la Plaça dels Somnis del Tibidabo

El menú de les estacions s’incorporarà a l’oferta gastronòmica del parc. Es podrà gaudir d’un nou espectacle sobre alimentació i, en col·laboració amb la Fundació Alícia, s’oferiran cursos per a la mainada.

Amb l’esport

La Marató de Barcelona, que tindrà lloc a l’octubre, també es vincularà amb el projecte. D’altra banda, l’esport escolar o el Campus Olímpia també s’han afegit a la iniciativa.

El menú de les estacions

Cuiners de renom internacional presentaran un menú per a cada estació de l’any. Durant els show cookings es podrà aprendre a cuinar productes de temporada, conèixer-los i reaprofitar-los.

Exposicions i activitats als museus de la ciutat

Al MUHBA, es podrà gaudir de l’exposició “Alimentar Barcelona, de Bàrcino al món global”. A més, els pol·linitzadors seran els protagonistes de l’exposició “Més que abelles”, al Museu de Ciències Naturals.

Mercats de Barcelona

Els mercats de Barcelona i esdeveniments alimentaris amb tradició a la ciutat, com el Mercat de Mercats, BioCultura o el Festival Sopes del Món, desenvoluparan activitats en el marc de la capitalitat.

Participació dels grans esdeveniments de ciutat

La Mercè, la Biennal de Pensament o la Biennal de Ciutat i Ciència configuraran la programació d’enguany amb activitats, conferències i debats sobre els reptes de l’alimentació sostenible.

Setmana de l’Alimentació Sostenible

Adreçada a la ciutadania, durant el mes d’octubre, es duran a terme un seguit d’activitats per fomentar dietes saludables i accessibles per a tothom, amb l’impuls d’economies locals i sostenibles.

Durant el mes d’octubre

Trobades i congressos

A Barcelona també tindran lloc altres cites relacionades amb l’alimentació com l’European Agreocology Congress, al juny, o l’Aplec d’Horts Urbans, a la tardor.

Al juny i a la tardor

Activitats del primer trimestre de 2021

Durant tot l’any 2021 acollirem i donarem suport a una sèrie d’esdeveniments i iniciatives, tant a la ciutat com a l’entorn metropolità, en els quals l’alimentació sostenible, justa i sana és el principal eix vertebrador.

Descobreix les activitats del primer trimestre i participa-hi!

Club de lectura

Club de lectura sobre literatura de natura que traçarà un arc temàtic amb obres relacionades amb els tres eixos de la capitalitat: promoció de dietes saludables, oportunitat econòmica i emergència climàtica.

De gener a desembre del 2021

Exposició: Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc

Exposició que vol sensibilitzar sobre el perill que l’extinció dels insectes pol·linitzadors en tots els continents posa en risc la sostenibilitat de l’agricultura i el subministrament d’aliments.

Fins al 17/10/2021

Curs: Alimentar la metròpolis en temps d'emergències

El PEMB i el CUIMPB organitzen un espai per reflexionar sobre el paper que poden tenir les ciutats i pobles per donar resposta a alguns dels principals reptes alimentaris de la regió metropolitana de Barcelona.

15 de febrer del 2021

Inscripcions a partir del 30 de gener

A taula! Cicle de cultura i gastronomia

Centre cívic El Sortidor · Gener-Març

Un espai per gaudir del món gastronòmic amb la programació de tallers, activitats culinàries innovadores i iniciatives sostenibles. Us convidem a conèixer i a tastar la programació d’hivern. Que vagi de gust!

Refugiats climàtics - Projecció amb debat i showcooking a càrrec d’Amine Ishtay i de l’associació Abrazo Cultural.

Els efectes del canvi climàtic amenacen la producció agrícola d’alguns territoris i, en conseqüència, també la seguretat alimentària de les persones que hi viuen.

Dijous 28 de gener, a les 19.00 h

«Watunaku, el alma de la comunidad »

Exposició virtual a càrrec de la Fundació MUSOL, Municipalistas por la Solidaridad y el Fortalecimiento Institucional.

De l’1 al 28 de febrer

Visita a Can Masdeu

Descobrirem la història del centre social okupat Can Masdeu i la seva vida comunitària. Farem una ruta per conèixer els projectes que s’hi duen a terme, que permeten preservar la biodiversitat i l’ecosistema.

Dissabte 6 de febrer, a les 12.00 h

Horts urbans i anarquisme: Cultivant Barcelona en temps de guerra

Durant la guerra civil, l’agricultura urbana i periurbana a Barcelona es va convertir en una activitat fonamental per fer front a l’escassetat d’aliments i la ciutadania va organitzar horts d’autoconsum.

Divendres 19 de febrer, a les 12 h

Visita a la llotja de Barcelona

Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental tornem a la Llotja de Barcelona per conèixer de primera mà el recorregut que fa el peix, des del mar fins a la taula.

Dilluns 22 DE febrer, de 15.30 a 17.30 h

Els rebomboris del pa des d'una perspectiva feminista i agroecològica

L’any 1789 va esclatar a Barcelona una revolta urbana i popular protagonitzada per les dones a causa d’un fort increment del preu dels aliments bàsics, com és el pa.

Dimecres 24 de febrer, a les 19.00 h

Cossos tòxics i salut ambiental (medi)

Les substàncies químiques sintètiques conviuen amb nosaltres des de fa desenes d’anys. Es troben a la terra, a l’aire, a l’aigua, i poden entrar als nostres cossos per mitjà dels aliments que ingerim.

Dilluns 15 de març, a les 19.00 h

El wasabi del Montseny

Veurem com el condiment més famós de la cuina japonesa -i el més difícil de conrear- creix a les antigues terrasses recuperades del Parc Natural del Montseny.

Dissabte 27 de març, a les 11.00 h

Cicle d'activitats de l'Espai Consum Responsable

Activitats del gener-febrer

Activitats de sensibilització i aprenentatge sobre consum responsable per ajudar la ciutadania a introduir canvis en la manera de consumir i, així, potenciar la transformació ecosocial.

Per una vida digital educativa sana

Per una vida digital educativa sana

Xerrada en línia. La crisi sanitària ha col·locat les TIC al centre de la nostra vida i de la rutina educativa de la mainada. Com podem acompanyar els infants en el bon ús de les TIC?

DIMECRES 27 DE GENER, A LES 17.30

Cinefòrum: «Bajo el peso del ganado»

Cinefòrum: «Bajo el peso del ganado»

Visionat del documental i debat amb les entitats en pro de la lluita ambiental i ecologista: Extinction Rebellion, Justícia alimentària i Alter-nativa.org. Activitat oberta i gratuïta als Cinemes Zumzeig.

DIMECRES 10 DE FEBRER, A LES 18.30

Taller de pa artesanal

Taller de pa artesanal

Elaborant pa de forma artesanal es poden treballar aspectes com la sostenibilitat, la transformació social, l’agroecologia i la sobirania alimentària. Vine al taller de pa artesanal a l’Aula Ambiental Sagrada.

DIMECRES 17 DE FEBRER, A LES 17.30