Imatge
Taller de cuina televisat

Alimentació i salut

19 d'octubre 18.00h
Emissió per betevé

Taller de cuina televisat. Betevé

Com adaptar una alimentació sostenible a una vida saludable? El batch cooking consisteix a cuinar per a tota la família i invertir una mica de temps per poder fer plats nutritius per al dia a dia, a casa i per fer-nos el túper. 

ESMORZARS: hàbits tan fàcils com un bon got d’aigua, amb aigua de mar i llimona. Esmorzars com batuts, que a l’hivern també podem fer tebis. 
Descobrirem receptes com la pera i la llet d’arròs, entrepans amb pa de qualitat i una truita d’ous ecològics. 

DINARS: nocions importants de com estructurar el plat amb els diferents grups d’aliments. És diferent si el plat és per a un adolescent o per a una persona de mitjana edat: podem cuinar el mateix per a tota la família, però posar el que és necessari per a cadascú. 
Sempre hi hem d’afegir verdures de temporada, proteïnes, carbohidrats integrals i algun vegetal cru, germinats, fermentats… 
Descobrirem receptes com la carbassa al forn amb curri; llenties cuites amb adob, germinats i llavors; cigrons amb gambes; arròs integral amb bolets, i amanida de cabdells amb pastanaga, olives i cebollí picat. Pasta integral amb carbassó, xampinyons, calamars amb pastanaga i remolatxa. 

SOPARS: el sopar ha de ser més lleuger i s’ha de fer com més aviat millor. 
Descobrirem receptes com la sopa de carbassa, moniato i flocs de civada; el púding de verdures amb pastanaga i bròquil; la sopa de peix (fumet) amb fideus, i el peix a la planxa amb salsa. 

AddThis