Ada Parellada

Cuinera, comunicadora i activista. Creu de Sant Jordi 2016

Filla de la Fonda Europa de Granollers, que enguany celebra els 250 anys d’història. El 1993, amb 25 anys, obre Semproniana, un restaurant al centre de l’Eixample. La restauració ocupa la part central de la seva feina, complementada amb múltiples activitats professionals. Col•labora amb diferents mitjans de comunicació, transmetent la necessitat de recuperar els hàbits culinaris a les llars. També fa tallers i xerrades a famílies. Ha escrit una vintena de llibres de divulgació culinària. 

És activista en la lluita contra el malbaratament alimentari i de l’alimentació sostenible.
Durant un parell d’anys va fer fins i tot d’entrenadora alimentària virtual als treballadors i treballadores d’una empresa propietària d’un web. El personal d’aquesta empresa fa una feina molt sedentària i una bona alimentació era fonamental.

Actualment està molt involucrada en la lluita contra el malbaratament alimentari i és per això que col•labora amb diferents campanyes de prevenció i sensibilització amb aquesta realitat.

Enguany, tot i la pandèmia que ens ha tocat viure, ha obert l’exposició “Què mengem avui?” al Museu de Ciències Naturals de Granollers que reflexiona sobre com mengem i com ens compliquem els humans a l’hora de triar quina alimentació seguir.
Tot plegat i dos fills que ja han superat l’adolescència copen totes les hores del seu rellotge laboral i vital.

Web Semproniana
 

Imatge
ada parellada

AddThis